Zuidzande

Oostburgsestraat 19

Contacteer Verhage Lemahieu

Vul het formulier in of bel +31 117 76 01 60

Zuidzande – Oostburgsestraat 19

Uw naam

Telefoonnummer

E-mail

Bericht

 • Oorspronkelijk was Zuidzande een zandbank, gelegen in de monding van de Zwinarm. Door de aanleg van dijken ontstond de Zuidzandepolder waar het dorp zijn oorsprong heeft. Het dorp lag aan een driesprong van dijken.De oorspronkelijke dijken zijn inmiddels veranderd in diverse wegen die van en naar het dorp leiden.

  Zuidzande ligt centraal tussen de omringende dorpen en wordt geroemd door de vele fietsers die hier, met name in de zomerperiode, genieten van een tussenstop op een terrasje of de mooie omgeving verkennen.

  Te midden van al dit moois bieden wij u deze volledig gerenoveerde woning aan, waarbij gewerkt is met bijzonder duurzame en milieuvriendelijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een vloer geïsoleerd met schelpen, het dak met hennepwol, de wanden met houtwol. Alle schilderwerken uitgevoerd met milieuvriendelijke leemverf.

  Bij binnenkomst wordt u direct verrast door de mooie hal, waar de authentieke tegelvloer de hoofdrol speelt. Onder de trap bevindt zich het toilet met ingebouwde kastruimte.

  Vervolgens betreden we de woonkamer en suite. Deze lichte ruimtes zijn voorzien van een grenenhouten vloer, er zijn inbouwkasten aan beide zijden van de en suite deuren, zowel in de voor- als achterkamer en de gordijnbalk is voorzien van ledverlichting. Dit geeft ’s avonds of tijdens de donkere dagen een zeer prettige sfeer.

  De volledig nieuwe keuken, die toegankelijk is via de hal maar ook via de woonkamer en suite, heeft een rechte opstelling en is maar liefst 3 meter 50 lang. Het geheel is voorzien van spoelbak, inductiekookplaat met ingebouwde afzuigkap, SMEG oven en vaatwasser. Doordat er geen bovenkasten geplaatst zijn oogt het geheel zeer rustig en ruimtelijk. Door de extra kastenwand met wandplanken op de tegenover gelegen muur biedt de keuken meer dan voldoende opbergruimte.

  Vanuit de keuken heeft u toegang tot de veranda met volledig glazen dak en de daarachter extra douche en bijkeuken, voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droger.

  Op de begane grond is gekozen voor een grenen vloer met warme uitstraling. Verwarmen doet u met de energiezuinige pelletkachel of de nieuw, geinstalleerde CV-ketel.

  Via de opgaande trap in de hal betreden we de bovenverdieping. U treft hier 3 ruime slaapkamers aan, een apart toilet en een ruime, luxe badkamer.
  De badkamer is voorzien van een douche, dubbel wastafelmeubel en een vrijstaand ligbad. Voor de afwerking van de muren is gekozen voor een waterafstotende stuc, waardoor u deze niet hoeft te betegelen.

  De volledige verdieping is drempelloos en voorzien van een bamboe vloer. Deze verdieping wordt verwarmd middels infraroodpanelen, die op kundige wijze zijn verwerkt aan de wanden.

  Bijzonderheden

  Volledig gerenoveerd:
  - Dak vernieuwd en geïsoleerd met hennep- en houtwol (25cm dik)
  - Schelpenisolatie begane grondvloer
  - Muren geïsoleerd met houtwol
  - Buitenmuren geïnjecteerd
  - Goten vernieuwd
  - Buitenmuren zijn wit gekaleid
  - Alle schilderwerken uitgevoerd met leemverf
  - 8 zonnepanelen

  Verder is de gehele woning voorzien van rookmelders en er zijn bewegingssensoren aangebracht voor de trapverlichting.
  Het schakelmateriaal in de gehele woning is vernieuwd, maar volledig in de jaren ’30 stijl gehouden.

Blijf op de hoogte


Facebook  |   Instagram  |   Linkedin  |   of schrijf u in voor onze nieuwsbrief