Cadzand

Provincialeweg 1

Contacteer Verhage Lemahieu

Vul het formulier in of bel +31 117 76 01 60

Cadzand – Provincialeweg 1

Uw naam

Telefoonnummer

E-mail

Bericht

 • Net buiten Cadzand vinden we deze prachtig gerenoveerde woonboerderij die de charme van weleer combineert met hedendaags wooncomfort. Door het behoud van veel originele details straalt deze woonboerderij karakter en authenticiteit uit. Op het ruim 1 hectare grote perceel vinden we naast de woonboerderij een 19e-eeuwse houten schuur, een Vlaamse keet en een tractorschuur thans in gebruik als autogarage.

  Wanneer we de met kasseien bestraatte oprijlaan richting de woning en de schuur nemen passeren we de Vlaamse keet. Dit bijzondere bijgebouw uit circa 1700 deed vroeger dienst als huisvesting voor de seizoenarbeiders. De kasseien brengen ons verder langs de vijver naar de 19-eeuwse schuur met voormalige paarden- en veulenstal. Het dak van deze authentieke houten schuur is voorzien van wolfseinden en rust op een indrukwekkende houten spantconstructie met twee middenrijbinten. De op een vluchtheuvel gebouwde royale woning dateert uit 1877 is volledig gerenoveerd in 2002. Rondom en achter de woning zijn meerdere prachtige en verzorgde tuinen aangelegd met meerdere vijvers en watertjes. De achtergelegen besloten tuin is omringd door grachtjes en wordt door liefkozend “t Eiland” genoemd.


  Via de entree komt u in de hal die toegang geeft tot de woonkamer, toilet en meterkast. De royale L-vormige woonkamer (circa 50m2) met gashaard is voorzien van een houten vloer en hoog balkenplafond. Het terras is o.a. middels openslaande tuindeuren te bereiken. De woonkamer gaat over in de open woonkeuken en aangrenzend vinden we de opkamer die dienst doet als eetkamer. In de landelijke keuken met hoekopstelling vinden we een kookeiland met een 5-pits gaskookplaat en een afzuigkanaal. Oven, magnetron, afwasmachine, koelkast en spoelbakken zijn als inbouwapparatuur perfect in de keuken geïntegreerd. Het werkblad is uitgevoerd in graniet en kastruimte is royaal aanwezig. Onder de opkamer bevindt zich een dubbele 17-eeuwse gewelfde melkkelder met authentieke tegelvloer.

  Wanneer we in de woonkamer de kwarttrap nemen komen we op de eerste verdieping. Hier vinden we vier ruime slaapkamers voorzien van inbouwkasten en de badkamer. Deze royale badkamer is uitgerust met een duobad, inloopdouche, dubbele wastafel met meubel, vrijhangend toilet, design radiator, wasmachine/- wasdroger aansluiting en inbouwkasten met schuifdeur. De ruime bergzolder (circa 40m2) is middels een vlizotrap bereikbaar.

  Bijzonderheden

  Landbouwschuur

  De authentieke landbouwschuur uit 1883 heeft een oppervlakte van circa 482m2 en biedt veel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het bouwen van appartementen of een Bed & Breakfast. Daarnaast is er voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een werkplaats, garage of paardenstal. Het dak aan de achterzijde is gedeeltelijk vernieuwd met damwandprofiel platen.

  - Betonnen dorsvloer en houten spantconstructie, hoogte circa 10,5m;
  - Werkruimte met keukenblok met close-in boiler en toilet voorzien;
  - Elektriciteit en water voorzien;
  - Originele klinketdeurtjes aanwezig;

  Vlaamse Keet

  Dit authentieke gebouwtje deed vroeger dienst als huisvesting voor grote aantallen Vlaamse en Noord Franse seizoenarbeiders en is de enige die vrijwel onveranderd bewaard is gebleven. Het gebouw (zonder stookplaats) heeft een aarden vloer en bestaat uit één ruimte met een zoldertje.

  Tractorschuur

  De tractorschuur is gebouwd in 1953 en heeft een oppervlakte van circa 18m2. De kap is met keramische pannen gedekt en de schuur is voorzien van een betonnen vloer. De tractorschuur is thans in gebruik als autogarage.

  - Elektriciteit aanwezig;

  Bijzonderheden
  - “Wonen 2” bestemming;
  In de landbouwschuur zijn maximaal 5 recreatieve appartementen toegestaan, de overige gebruiksmogelijkheden zijn middels de optie "download brochure" in te zien;
  - Electra voorzien voor een elektrische toegangspoort;

 • Locatie

Blijf op de hoogte


Facebook  |   Instagram  |   Linkedin  |   of schrijf u in voor onze nieuwsbrief