We geven u graag een kijkje in “de Vijverhoeve”

U vindt de Vijverhoeve nabij Cadzand. Hier zijn de charmes van weleer gecombineerd met hedendaags comfort, gelegen nabij strand en diverse mooie natuurgebieden. Vanaf dit punt rijdt u prachtige fietsroutes of start u mooie wandelingen. Vergeet niet uw fototoestel of verrekijker mee te nemen!

De naam “de Vijverhoeve” is al eeuwen oud en gegeven omdat de boerderij door een gracht was omgeven, met daarin een paardenput, een wei en een koeienput.

Op het ruim 1 hectare grote perceel vinden we niet alleen de woonboerderij, maar tevens een 19e-eeuwse houten schuur, een Vlaamse keet, een tractorschuur en natuurlijk niet te vergeten de prachtige aangelegde tuinen!

Stelt u zich eens voor….
U rijdt de statige, met kasseien bestraatte, oprijlaan op en passeert nu eerst de Vlaamse keet. Dit authentieke bijgebouw dateert uit circa 1700 en deed vroeger dienst als  huisvesting voor de Vlaamse en Noord-Franse seizoenarbeiders. Het is het enige dat vrijwel onveranderd bewaard is gebleven. Het gebouw (zonder stookplaats) heeft een aarden vloer en bestaat uit één ruimte met een zoldertje.

We passeren vervolgens de vijver en komen aan bij de 19-eeuwse schuur met voormalige paarden- en veulenstal. Deze imposante schuur heeft een oppervlakte van ruim 480m2.  Het dak van deze authentieke houten schuur is voorzien van wolfseinden en rust op een indrukwekkende houten spantconstructie met twee middenrijbinten.

Vanaf de schuur wandelen we richting de, op een vluchtheuvel gebouwde, royale woning. Het huis is in 1877 volgens traditie gebouwd met een deur in het midden en aan weerszijden twee ramen. Boven de deur is een levensboom verwerkt in het raam. In 2002 werd de woning volledig gerenoveerd. Hierbij is getracht zoveel mogelijk originele details te behouden, waardoor deze woonboerderij veel karakter en authenticiteit uitstraalt. De renovatie is uitgevoerd met kwalitatief hoogstaande materialen, dit ziet u in alles terug. De woning is ruim en heeft een open karakter. De vele raampartijen maken het geheel tot een lichte, prettige woning. Ook zijn de kelders uit 1668 van de vorige woning nog aanwezig onder de huidige woning.

Als we verder wandelen treffen we rondom en achter de woning meerdere prachtige, aangelegde en fantastisch verzorgde tuinen aan met diverse vijvers en watertjes. De achter op het perceel gelegen besloten tuin is omringd door grachtjes en wordt door de eigenaren liefkozend “t Eiland” genoemd. Hier geniet u van uw rust onder de wiegende takken van de weelderige fruitbomen.

Rondom de woning is er gekozen voor lagere begroeiing om het uitzicht niet te verstoren. Wederom kan niet anders gezegd worden dan dat ook deze tuin er fantastisch verzorgd uitziet.

Met veel liefde en zorg wordt het geheel onderhouden en de gemaakte herinneringen gekoesterd.

Komt u snel eens kijken? Wie weet bent u de volgende die hier prachtige herinneringen gaat maken!

Blijf op de hoogte


Facebook  |   Instagram  |   Linkedin  |   of schrijf u in voor onze nieuwsbrief