Nieuwbouwprojecten

Er zijn binnen onze gemeente (Sluis) behoorlijk veel nieuwbouwprojecten. Met name appartementen, zowel in de recreatieve sfeer, als gericht op permanente bewoning vinden vlot een eigenaar. Het succes van appartementen die geschikt zijn voor permanente bewoning is vooral te danken aan de vergrijzing van ons woongebied.

De 50 plus groep is sterk groeiend, zij kijkt vooruit en ziet de voordelen en het comfort van een (nieuwbouw)appartement. Geen tuin, beperkt onderhoud en de geringe kosten zijn de voornaamste troeven om tot aankoop over te gaan. Ook een centrale ligging met diverse voorzieningen in de buurt zijn belangrijke aspecten in de besluitvorming voor het aankopen van een nieuwbouwappartement. Er zijn wel verschillen tussen het kopen van een bestaande woning of appartement en een nieuwbouwwoning of -appartement.

Bij nieuwbouw is er vaak sprake van kopen “op plan”. Dat wil zeggen dat je iets koop wat nog gebouwd moet worden. Dit vergt vaak wat inbeeldingsvermogen, maar vandaag de dag zijn er verschillende technieken om zo duidelijk mogelijk te maken wat er te koop is. Denk hierbij aan artist impressions en  3D modellen, die de realiteit zeer dicht benaderen. Ook de onderaannemers, die de keukens en badkamers plaatsen, gebruiken deze technieken veelvuldig.

Bij de aankoop van een  nieuwbouwwoning is er sprake van een koop- en aannemingsovereenkomst. Je koopt “de grond” ofwel het appartementsrecht via de koopovereenkomst en in een tweede overeenkomst, de aannemingsovereenkomst, koop je de constructie.

Het gronddeel koop je dus van de grondeigenaar en de constructie koop je van de aannemer. Je geeft hierbij de aannemer toestemming om te bouwen op het gekochte gronddeel en natuurlijk volgens het overeengekomen bouwplan. De betaling van de aanneming wordt verdeeld overeen aantal  betalingstermijnen. Bij aanvang is de eerste schijf doorgaans 10% van de totale aannemingssom.

De andere, daaropvolgende betalingsmomenten zijn verdeeld over de totale bouwtermijn.

Voor keuken, sanitair, tegelwerk en eventueel vloeren worden stelposten vastgesteld in de technische omschrijving van het nieuwbouwproject. De koper wordt in de gelegenheid gesteld om binnen deze budgetten keuzes te maken voor de uitvoering van keuken, sanitair, tegelwerk en eventueel ook de vloeren. Meerwerk is natuurlijk ook steeds mogelijk. De kosten hiervoor worden door de aannemer verrekend met de koper.

Er komt dus wel wat kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning, maar eenmaal gebouwd en woonklaar, dan heeft u een woonomgeving die grotendeels aangepast is naar uw persoonlijke wensen en smaak.

Kom gerust eens vrijblijvend langs om onze nieuwbouwprojecten te bekijken of u verder te laten informeren.

Wij verkopen op dit moment nieuwbouwappartementen in:

  • Woolridge, Sluis
  • Blanke Top, De Branding, Het Lichthuys, De Schelde, Cadzand
  • Fort Imperial, Breskens

Blijf op de hoogte


Facebook  |   Instagram  |   Linkedin  |   of schrijf u in voor onze nieuwsbrief